Mediul online a luat locul multor întâlniri clasice în ultimele luni, iar activitățile didactice și-au găsit loc, treptat, în casa fiecărui elev. Chiar și așa, ne-am dorit să le testăm creativitatea copiilor noștri și să descoperim cum privesc ei importanța educației, un subiect tot mai intens dezbătut.

Astfel, la finalul lunii mai, i-am provocat pe copiii cu care lucrăm în mediul rural, dar și pe profesorii lor, la un exercițiu de imaginație și de viziune, sub forma unui concurs. „Școală pentru Viitor” i-a determinat pe elevii noștri să-și exprime opinia și viziunea prin intermediul obiectelor realizate din materiale reciclabile.

Au răspuns acestei provocări opt clase: Grupa mare, Clasa I, Clasa I SDS și Clasa a II-a de la Școala Gimnazială Liteni, precum și clasele a VI-a A, a VI-a B, a VIII-a A și a VIII-a B de la Liceul Tehnologic Vlădeni. Creativitate, viziune, dar și multă implicare – astfel am putea descrie lucrările copiilor noștri, care, sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice, și-au exprimat viziunea asupra educației și a rolului pe care actul educațional îl are în viața lor, dar și a societății ca întreg.

Cine a urcat pe podium?

Lucrările celor opt clase, deosebite și unice fiecare, au fost împărtășite cu publicul larg, care a fost implicat în alegerea celor trei câștigători. Timp de aproape trei săptămâni, creațiile copiilor au putut fi votate pe pagina de Facebook a Fundației Serviciilor Sociale Bethany. Fiecare creație a fost apreciată cu zeci, chiar sute de reacții, iar, în final, am avut și cei trei mari câștigători care au urcat pe podium:

🔸 LOCUL I – 155 voturi – Clasa a II-a de la Școala Gimnazială Liteni, coordonată de către domnul Vasile Amaximoaei. Lucrarea a fost realizată de către Cosmin S.

🔸 LOCUL II – 125 voturi – Clasa I de la Școala Gimnazială Liteni, coordonată de către doamna Maria Proca

🔸 LOCUL III – 124 voturi – Clasa I SDS de la Școala Gimnazială Liteni, coordonată de către doamna Elena Nantu, a realizat lucrări pe tema „Flota spațială a educației”. Lucrările au fost realizate de Marina C., Andrei O., Miruna C., Georgiana B. și Anastasia P.

Felicităm toți copii care și-au exprimat viziunea prin creațiile lor!

***

Concursul „Școală pentru Viitor” s-a desfășurat în cadrul campaniei „Aleg școala, îmi aleg viitorul!”, parte a proiectului „Educația – o responsabilitate a tuturor”.