20%

Direcționează până la 20% din impozitul pe profit al firmei/companiei pe care o reprezinți pentru sprijinirea copiilor cu nevoi speciale!

NU TE COSTĂ NIMIC!

Iașul este al II-lea oraș din țară în ceea ce privește numărul persoanelor cu dizabilități, iar serviciile de recuperare oferite de instituțiile statului sunt de departe depășite de nevoia existentă în domeniu – din aproape 3000 de persoane cu dizabilități, doar o treime beneficiază de recuperare. Trecerea timpului le scade copiilor șansele de recuperare, de aceea este esențial să intervenim de timpuriu și cu programe de recuperare cât mai intense, adaptate nevoilor fiecărui copil, astfel încât să sporim șansele de recuperare ale copiilor.

Direcționează 20% din impozitul pe profit și ajută un copil cu dizabilități să vină la terapie!

Cadru legal

Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completările și modificările ulterioare, permit companiilor comerciale plătitoare de impozit pe profit să direcționeze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații non-guvernamentale.

Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit datorat statului nu poate depasi 20% din impozitul pe profit si 0,5‰ din cifra de afaceri. (Codul Fiscal 2012 – Titlul 2, Cap. II, articolul 21, alineatul (4), litera p).

Codul Fiscal reglementează, printre altele, situația în care aceste sume nu sunt scăzute din impozitul pe profit. In acest caz, sumele urmează a se reporta în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea sumelor se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Operațiunile de sponsorizare prin acordarea de numerar sau virament bancar se vor reflecta în contabilitate. Acestea vor fi evidențiate separat. Din profitul calculat, se va stabili valoarea impozitului de 16%.

Din acest impozit se va scădea suma atribuită ONG-ului, reprezentând cota de maximum 20%.

Directionarea unei cote parte din impozitul pe profit prin sponsorizare nu afectează profitul net al companiei.

Contractul de sponsorizare este documentul care stă la baza relației prin care o companie susține serviciile pe care Fundația Serviciilor Sociale Bethany le oferă copiilor cu dizabilități.