Suport pentru părinți și aparținători

Pentru că vedem familia ca un ansamblu, ne-am îndreptat atenția și spre părinții sau aparținătorii copiilor sau persoanelor cu dizabilități care beneficiază de programe de recuperare în cadrul fundației noastre și nu numai.

Consiliere, informare și socializare

30 de familii incluse în programul nostru permanent de recuperare pentru copiii cu dizabilități beneficiază de grupuri de suport și grupuri de educație parentală cu privire la modalitatea de creștere și îngrijire a copilului cu dizabilități.

De asemenea, cu sprijinul finanțatorilor, peste 300 de însoțitori ai persoanelor cu dizabilități din județele Iași, Vaslui și Neamț beneficiază de sesiuni de instruire și seminarii de dezvoltare a abilităților de îngrijire a persoanelor cu dizabilități.

Aici, ei află că nu sunt singuri și că pot găsi sprijin oricând în oamenii de lângă ei, capătă mai multă încredere în abillitățile lor de părinți sau aparținători și devin mult mai optimiști.

Iar rezultatele se văd și în evoluția copiilor și a persoanelor adulte, deoarece doar printr-o bună colaborare dintre părinți, aparținători și profesioniști, echilibrul familiei este restabilit.

Informarea și consilierea sunt bazate pe principiul dezvoltării personale și au ca scop încurajarea autonomiei și creșterea gradului de motivare a părinților sau aparținătorilor, astfel încât aceștia să se implice activ în rezolvarea problemelor personale, asumându-și responsabilitatea luării deciziilor.