În această perioadă, în care online-ul a luat locul întâlnirilor clasice, ne-am dorit să îi implicăm în continuare pe copiii din programele noastre în activitățile în care aceștia obișnuiau să fie implicați. Astfel, am demarat acțiunea „Încă o dată elev”, desfășurată în cadrul campaniei „Aleg școala, îmi aleg viitorul!”, parte a proiectului „Educația – o responsabilitate a tuturor”.

Elevii și cadrele didactice au intrat într-un schimb de roluri, prin care cadrele didactice au devenit elevi, iar elevii cadre didactice pentru o zi. Elevii au avut de pregătit și de susținut o oră la o disciplină la alegere, așa cum și-au dorit ei să fie, utilizând tehnologia ca mijloc de învățare.

Cine a răspuns provocării? Clasele a VIII-a A și a VIII-a B de la Liceul Tehnologic Vlădeni.

Elevii, aflați în an terminal la ciclul gimnazial, și-au dorit să fie, pentru o scurtă perioadă de timp, diriginte. Astfel, printr-un schimb de roluri, au luat, pe rând, postura dirigintelui, iar ultima oră de diriginție a fost, pentru ei, cu adevărat specială.

Cu emoții, dar și cu mult entuziasm, elevii și-au prezentat pe rând momentele pregătite. Aceștia au pregătit momente tematice, intitulate „Îmi va fi dor” sau „Să depănăm câteva amintiri”, au pregătit poezii și au ținut să-și transmită mesajele pe care le-au pregătit pentru colegi și profesori. Desigur, au depănat și amintiri, implicarea în activitatea T-shirt day, experiența Erasmus sau mersul la teatru fiind doar câteva dintre acestea. Fiecare moment a fost unic și i-a ajutat, astfel, să înțeleagă mai bine provocările și rolul pe care îl are un cadru didactic atunci când se află în fața lor. Pe cealaltă parte, cadrele didactice au retrăit emoția de a fi elev, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp.

La final, elevii ne-au transmis cum a fost, pentru ei, experiența schimbului de rol. „A fost greu, dar am fost mulțumită să îi pot ține locul doamnei diriginte”, „A fost un moment foarte emoționant” sau „M-am bucurat să-mi pot asuma acest rol important și frumos” au fost doar câteva dintre mărturiile pe care ni le-au transmis, iar noi ne-am bucurat că le-am putut urmări emoția, dar și dragul de care au dat dovadă în implicarea lor în activitate.