Ne este dor unii de alții, asta este clar! Ne e dor să stăm și pur și simplu „la taclale”, fără o agendă de discuții prestabilită, cum bine a mai concluzionat Adriana de la Mambu, cei care sunt alături, de mai bine de patru ani, de Ioana și Tudor, bursieri START.

Câte poți povesti într-o întâlnire de două ceasuri? Atât de multe, cât ne-ar fi greu să vă detaliem în câteva rânduri, însă vrem să descoperiți, alături de noi, două dintre poveștile bursierilor. În două ceasuri, am descoperit că avem atâtea lucruri în comun, inclusiv pasiunea pentru cărți și dragostea față de animale. Dar, mai ales, ne unește dorința de a sprijini vise și a le ajuta să fie realitate. Iată, vă împărtășim câteva frânturi de discuții din întâlnirile noastre:

– Ce vrei tu dragul meu, să faci în viitorul mai apropiat, să zicem, cam într-un an de zile?
– Vreau să mă dezvolt mai mult, să fiu o versiune mult mai bună a mea, să fiu un eu upgradat!

Tudor ne povestea că el funcționează foarte bine dacă are un program organizat. Astfel, are timp să învețe pentru Bacalaureat, pentru facultate, să cânte la chitară, să petreacă timp de calitate cu ai lui, dar și cu el însuși, pentru că așa cum ne spunea „dacă nu te simți bine cu tine însuți, nu ești o companie plăcută”.

Tudor este pasionat de domeniul IT și își dorește să urmeze o facultate de profil, așa că Adriana a venit cu un plan bun de pus în aplicare: o zi la sediul Mambu. O zi întreagă la birou în rol de nou angajat, oferindu-i astfel ocazia să vadă ce înseamnă cu adevărat să lucrezi într-o companie IT.


Trecem dintr-un domeniul tehnic, al programării, spre tărâmul celor mici, pentru că Ioana își dorește foarte mult să fie educatoare. Adriana a rezonat atât de mult cu această vocație, încât a întrebat-o simplu: „Ce faci dacă într-o zi piticul de la grădiniță nu are stare, te îngână și îți spune că astăzi nu îi place de tine?”. Ioana a răspuns zâmbind direct și firesc: „Nu-i nimic! A doua zi o să-mi spună că mă iubește!”

Ioana își dorește foarte mult să se înscrie la școala de șoferi, deși îi este greu să-și imagineze când va avea o mașină. Hotărârea a venit mai ales pe fondul orarelor destul de provocatoare ale mijloacelor de transport. I-ar prinde bine să nu mai depindă atât de mult de microbuze, să nu mai stea în frig ori căldură, să se poată deplasa singură acolo unde are nevoie.

Și aici Adriana a mai scos o idee faină din pălărie: să petreacă împreună o zi, să o plimbe pe Ioana cu mașina, să bea un ceai împreună la biroul Mambu, să-i mai povestească despre ale șofatului, dar și să-și împărtășească experiențe ori curiozități despre pisici.

Ne bucură nespus să vedem seriozitatea și angajamentul de care dau mereu dovadă bursierii START! Suntem și recunoscători față de cei care aleg să le fie alături, oameni-poveste al căror rol este acela de a face bine!