Despre Elena

Elena râde din orice, dar nu ia în derâdere nimic și visează la o meserie de temut – cea de procuror. Îi plac cărțile, matematica și filozofia. Îi plac oamenii care o înconjoară și își dorește să ajungă un om fericit. Ziua ei preferată este vinerea pentru că atunci merge acasă și se reunește cu familia. Se vede, peste 5 ani, ca fiind „un om mai bun, care a reușit să supraviețuiască încercărilor vieții” Și-a ales în mod asumat de pe acum un drum și știe că pe traseul vieții va avea parte și de bucurii și de provocări, și de încurajări și de piedici, cu toate acestea nimic nu o va opri să-și atingă visul.

Povestea Elenei 

Te rugăm să ne spui pe scurt câteva lucruri despre tine. Dacă ar fi să concentrezi esența ta în trei cuvinte care ar fi acelea?
Motivație, empatie, ambiție

Ce oportunități crezi că a deschis în aria ta de studii și pasiuni participarea la activitățile proiectului?
Participarea la activitățile proiectului mi-a lărgit cercul de cunoștințe, aspect care a dus la schimbul de experiențe. Am întâlnit persoane care mi-au împărtășit exepriențele lor de viață și mi-au fost de folos în dezvoltarea mea. Participarea la activități a avut un rol esențial în dezvoltarea mea armonioasă, motiv pentru care pot spune că al meu creier a avut parte de informații cu care să lucreze.

Ai avut o activitate preferată? Cum crezi că te va ajuta în viitor experiența acestei activități?
Au fost mai multe activități care au avut un impact pozitiv asupra mea, dar cea care mi-a plăcut a fost întâlnirea cu domnul avocat. Ca viitor student la Drept din toamnă, această activitate mi-a deschis ochii și m-a făcut să nu renunț la visul meu, ci din contră m-a ambiționat. Domnul avocat a vorbit așa de frumos de meseria lui încât a reușit să-mi transmită faptul că orice lucru greu poate fi făcut doar dacă ai pasiune și dorința de a munci.

Dar o persoană care a avut un impact deosebit asupra ta? Ce-ai apreciat din interacțiunea cu aceasta?
Sunt de părere că toate persoanele din cadrul proiectului au un rol foarte important în dezvolatarea armonioasă a tinerilor.
Doamna Ionela m-a încurajat să ies din zona de confort și să o las pe Elena cea adevărată să iasă la suprafață, pot spune ca dumneaei este cea care mi-a văzut adevăratul potențial și datorită ei acum pot spune ceea ce simt și gândesc. Pentru acest ajutor acordat vreau să îi mulțumesc. Doamna Roxana mi-a fost alături atunci când moralul meu a căzut la pământ din cauza aflării rezultatelor de la faza națională a olimpiadei de psihopedagogie. M-a făcut să înțeleg că adevarata mea valoare o voi regăsi întotdeauna în mine, nu în exterior. M-a ajutat să trec peste micul meu impas și pentru acest lucru îi mulțumesc. Un impact deosebit a avut și domnul Amarandei care mi-a fost sponsor, dar și camarad în dezvolatarea mea ca persoană. Ce este drept ne-am văzut rar, dar pot spune că „am profitat” de fiecare clipă în care a fost prezent. De la dumnealui am învățat să visez, dar să rămân și cu picioarele pe pământ. Pot spune că dumnealui m-a ajutat să aduc la realitate ceea ce visam doar, iar pentru acest lucru îi voi fi veșnic recunoscătoare. Doamna Anca m-a încurajat să fiu cine sunt eu cu adevărat pentru că oamenii vor să stea în preajma celor care sunt reali și care nu se ascund după măști. La început îmi era frică să arat cine sunt eu cu adevărat, dar cu ajutorul impulsurilor primite, acum nu îmi este frică să arat cine sunt. Mi-a fost și prietenă, m-a ascultat când aveam nevoie și a avut și dumneaei o deschidere pentru mine si îi mulțumesc! Si de la ceilalți bursieri am avut ce învăța. Am aflat ce se întâmplă la alte școli și mi-au făcut cunoștință cu experiențele și cel mai important cu visurile lor. Prin acest intermediu vreau să le mulțumesc tuturor pentru că m-au format pe mine ca om.

Așa ca la final, ai vreo recomandare/sfat pentru tineri asemeni ție?
Desigur că am! Dragilor să nu vă fie frică să arătați cine sunteți cu adevărat.