În urmă cu un an, Ștefania, bursier START timp de șase ani, ne dădea două vești extraordinare: a obținut media generală 9.10 la examenul de bacalaureat și a devenit studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, la specializarea Balneo-Fizio-Kinetoterapie și Recuperare Medicală, unde a intrat pe un loc la buget. Rezultatele Ștefaniei ne-au bucurat nespus, iar în acest an i-am urmărit activitatea cu mare interes și am primit fiecare veste despre reușitele ei cu același entuziasm.

Am stat de vorbă cu Ștefania pentru a descoperi cum a fost pentru ea primul an de studenție, așa că te invităm să îi descoperi și tu povestea!


 

Draga noastră Ștefania, iată că a trecut un an de când ai absolvit clasa a XII-a și, implicit, Programul de Burse START. Povestește-ne puțin despre ce a însemnat pentru tine acest program! Cum te-a ajutat?

Oh… pentru mine Programul START a însemnat rampa de lansare către viitoarea mea carieră. Aici am avut ocazia și oportunitatea să aflu la ce liceu îmi doresc să îmi încep drumul și, mai ales, aici, cu voi, am realizat ce vreau să devin atunci când voi fi om mare. Mi-am împlinit aceste dorințe și cu sprijinul echipei am realizat cât de multe pot să fac și cât de multe pot să aduc în această comunitate, să contribui și eu la rândul meu, să aduc plus valoare.

După cum știi, unii dintre voi ați ales să vă continuați studiile și să mergeți mai departe la facultate, alții ați ales să amânați puțin momentul. Ați dat piept cu viața și ați ales să vă angajați în acest an, pentru a putea fi independenți financiar. Ce s-a întâmplat la tine în această perioadă?

Anul acesta a fost pentru mine un an al dorințelor împlinite. Mi-am îndeplinit visul de a intra la Facultatea de Bioinginerie Medicală, specializarea balneo-fizio-kinetoterapie. Sunt recunoscătoare, sunt fericită cu domeniul pe care l-am ales, mi se potrivește atât de bine!

Care a fost motivul pentru care ai ales această facultate, ce te-a determinat să alegeți acest domeniu de studiu?

De micuță mi-am dorit să lucrez în sfera medicală, să comunic cu pacienții, să le fiu sprijin oamenilor la boală și suferință. Sportul a fost, de asemenea, o pasiune dintotdeauna, iar acest domeniu îmi oferă neașteptat oportunitatea de a transforma sportul într-un stil de viață și partea cea mai frumoasă e că nu doar pentru mine este un stil de viață ci le pot transforma viața și pacienților mei. Îmi doresc să reușesc să îmi încurajez viitorii pacienți să practice mai mult sport, să facă mai multă mișcare, până la urmă despre asta este fiecare ramură a medicinei, de a învăța să îl ajuți pe cel de lângă tine.

Care a fost parcursul tău profesional și personal, prin ce schimbări ai trecut în ultimul an de zile?

Cu siguranță am devenit mai încrezătoare, învăț cu entuziasm și îmi place foarte mult statutul de student, mă bucur din plin de această perioadă, mai ales că am trecut în iarnă printr-o mare cumpănă, care m-a lăsat cu traume, un accident de mașină, eu fiind pe trecerea de pietoni. Am trecut prin operații și m-am dus în cârje la examene, dar acum sunt bine, mă recuperez.

Care sunt planurile tale de viitor, unde te vezi după finalizarea studiilor de licență?

Sincer, mă văd continuându-mi studiile, îmi doresc să aplic și la master, ori aici în țară, sau de ce nu, în străinătate. Mi-ar plăcea mult să am o astfel de oportunitate, să trăiesc și în altă parte.

Ce i-ai transmite unui tânăr care abia intră în Programul de Burse START?

Sfatul meu pentru toți tinerii este în primul rând să spere, să țintească sus de tot, să viseze! De asemenea, să fie deschiși, să fie pregătiți pentru a învăța, pentru a se dezvolta, să aibă curajul să experimenteze cât mai mult și să facă tot ce le stă în putință pentru a-și atinge obiectivele, să nu aibă apoi regrete.