O poveste despre dragoste, sănătate și succes. Și despre mine – articol semnat de Ines Dumitriu

MARTIE, 2017

Succes

Sănătate

Viitor

Când eram în liceu, mi se părea interesant să mă îmbrac foarte subțire, indiferent de anotimp sau de temperatură. Într-o zi de toamnă înnorată, mă pregăteam să ies din casă doar cu o bluziță pe mine iar tata m-a certat. Atunci i-am răspuns că n-o să-mi fie frig și am ieșit. Am răcit.

Mi-a luat mult, mult prea mult, să realizez că succesul și dragostea celorlalți nu țin de felul în care ești îmbrăcat. Atunci voiam neapărat să fiu iubită. Când eram în liceu, dar și o bucată de vreme destul de mare de atunci și până acum, nu am înțeles ce înseamnă iubirea. Însă acum știu.

„Iubirea pentru mine înseamnă, în primul rând, îngăduință și compasiune.”

Iubirea, așa cum o înțeleg eu acum, se referă, în primul rând, la mine însămi. Căci am mai învățat că nu am cum să iubesc autentic și necondiționat oamenii, dacă nu mă iubesc mai întâi pe mine. Iar iubirea pentru mine înseamnă, în primul rând, îngăduință și compasiune. Îngăduință că nu am cum să fiu perfectă și compasiune că fac tot ce îmi stă în putință, zi de zi, clipă de clipă.
Sănătatea nu este numai despre a-ți păstra corpul în cea mai bună formă, deși, mai nou, pentru mine este și despre acest lucru. Este despre a-i da hrana de care are nevoie organismul, nu de care au nevoie poftele și piticii din creierul meu și este despre a-l ajuta să capete forma lui cea mai bună, de a-i arăta și lui dragoste. Dar mai este și despre a-mi păstra echilibrul interior, a mă centra pe mine însămi, a încerca să fiu tot timpul conștientă de ceea ce fac, de gândurile pe care le gândesc, de emoțiile pe care le am, de a le înțelege, accepta și ajusta, când este cazul.

„A mă ierta pe mine însămi este una dintre marile provocări ale vieții mele.”

Sănătatea mai înseamnă pentru mine și iertare față de mine însămi; iertarea omului care am fost în liceu sau în facultate sau ori de câte ori am făcut ceva de care nu am fost mândră și care a lăsat urme în mine, împiedicându-mă să trăiesc liber și frumos. A mă ierta pe mine însămi este una dintre marile provocări ale vieții mele, este un exercițiu constant și nu întotdeauna lin.
Iar succesul înseamnă acum să-mi reușească toate cele de mai sus. Înseamnă să fiu zi de zi un om ce răspândește mai multă lumină decât întuneric, mai multă iubire decât ură, mai multă bucurie decât tristețe, atât către mine însămi, cât și către cei cu care intru în contact.

Succesul nu mai înseamnă acum să am un job bine plătit și bine văzut de societate iar aceasta este marea schimbare de mentalitate din viața mea: să nu mă mai ghidez după judecățile celorlalți, ci după propriul suflet, să-l ascult mai mult, să-i dau mai mult credit, să fac ce-mi dictează el, oricât de anapoda li s-ar părea altora.

Aceasta este o poveste alambicată despre dragoste, sănătate și succes și este despre ce i-aș spune eu fetiței mele, despre ce o să mă străduiesc să-i comunic zi de zi, cum pot eu mai bine, pentru a o ghida și poate pentru a o ajuta să aibă un drum puțin mai lin decât al meu și niște furtuni puțin mai scurte decât ale mele.

Articol semnat de Ines Dumitriu, blogger, scriitor, specialist în marketing și omul de la Mesaje zilnice de la Unicornul tău și Ca și cum ne-am ști dintotdeauna pentru Luna Inimii

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!