Luna Inimii

FEBRUARIE, 2017

Succes

Sănătate

Viitor

Odată cu Dragobetele (24 februarie), lansăm Luna Inimii, o lună întreagă în care ne acordăm timp să reflectăm la ce înseamnă cu adevărat “dragoste”, “sănătate”, “succes”.

 

În țara noastră, 20% dintre copii și tineri suferă de o afecțiune psihică, 3,5,% au fost diagnosticați cu depresie clinică și 13%, cu tulburări de anxietate (fobie, atacuri de panică, anxietate socială etc.). Pentru că afecțiunile psihice nu dor, mulți tineri rămân în continuare“invizibili” pentru specialiști, ceea ce poate conduce în viitor la afecțiuni psihice mai grave.

 

Din anul 2009, la Fundația Bethany am început să acordăm servicii de consiliere psihologică și socială tinerilor aflați în situații emoționale dificile, iar din 2015 am dezvoltat acest program prin înființarea Centrului de consiliere pentru tineri cu afecțiuni cronice, adicții și tulburări de comportament, unde le oferim consiliere psihologică gratuită. Aici l-am cunoscut pe Lucian, unul dintre tinerii a cărui poveste ne-a inspirat prin forța lui. O puteți vedea aici.

 
Cunoscând poveștile tinerilor cu care lucrăm, ne-am spus de multe ori că lucrurile ar fi mai simple dacă fiecare din noi ar înțelege de fapt că dragostea, sănătatea, chiar și succesul nu sunt clișeele pe care le tot auzim și vedem în jurul nostru ci mai degrabă „să fii prieten cu inima ta”. Așa că am propus mai multor prieteni și bloggeri un exercițiu de imaginație – de a explica aici pe blog, dincolo de clișee, viziunea lor despre dragoste, sănătate și succes.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!