ACCESS HUB
Proiectul „ACCESS HUB – Creșterea cetățeniei active pentru persoanele cu dizabilități” este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filiala Iași (Ancaar – filiala Iasi), și beneficiază de o finanțare în valoare de 188.600 Euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Proiectul este derulat în perioada aprilie 2021 – decembrie 2022.

Scopul proiectului „ACCESS HUB – Creșterea cetățeniei active pentru persoanele cu dizabilități” este de a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități – copii, tineri și reprezentanți legali ai acestora. Proiectul abordează problematicile cu care aceștia se confruntă prin împuternicirea lor pentru a deveni proactivi și reactivi în ceea ce privește respectarea drepturilor lor, în raport cu autoritățile locale.

Sprijin pentru copiii și tinerii cu dizabilități

ACCESS HUB își propune împuternicirea grupurilor vulnerabile de la nivelul județului Iași, afectate de problematica dizabilității, în vederea creșterii capacității proactive și reactive de rezolvare a problemelor și de exercitare a drepturilor proprii în raport cu factorii de decizie la nivel local. Pe parcursul proiectului, au loc demersuri pentru creșterea capacității părinților și a tinerilor cu dizabilități privind accesul la drepturi, servicii, dar și de dezvoltare personală, pentru a dobândi o serie de abilități și practici necesare participării la dezbateri față în față cu autorități locale din județul Iași, cu scopul de a influența deciziile care îi privesc. Totodată, se vizează organizarea unor întrevederi între beneficiarii proiectului și autoritățile publice locale din județul Iași în vederea identificării de soluții la problematica persoanelor cu dizabilități.
Aproximativ 115 copii, tineri și părinți sunt implicați direct în activitățile proiectului – sesiuni de informare, ateliere de dezvoltare personală și de participare publică, terapii individuale și de grup. Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului ACCESS HUB este dezvoltată platforma „INFOABIL”, ce are rolul de a facilita accesul la informații utile și structurate cu privire la servicii și instituții cu atribuții în domeniul dizabilității.
Prin toate acțiune sale, ACCESS HUB urmărește să dezvolte o metodologie care să permită replicabilitatea modelului de intervenție în ceea ce privește lucrul cu persoane cu dizabilități și creșterea capacității acestora de a dialoga cu autorități locale cu privire la problemele care îi privesc.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă!
Ne poți urmări și pe Facebook!