Părinții se întorc la școală
20
NOIEMBRIE, 2018
Formare
Educație
Specialiști
Rezultatele școlare ale copiilor sunt un cumul de factori care nu țin doar de motivație și de capacitățile elevilor. Ele sunt date și de echilibrul emoțional al acestuia, de climatul familial și de relația de comunicare pe care copilul o are cu părinții, dar și de parteneriatul școală-familie.
Din aceste motive, programele educaționale pe care le implementăm au o abordare mai largă și se adresează nu doar elevilor, ci și părinților și cadrelor didactice. “Educația – o responsabilitate a tuturor!” este numele sub care am demarat din toamna anului 2018 o serie de activități prin care oferim sprijin educațional copiilor cu risc de abandon școlar din comunitățile rurale Liteni, Vlădeni, Broșteni, despre care poți citi mai multe aici.
Pentru a construi o șansă reală pentru acești copii, am gândit în cadrul proiectului un program de educație parentală în care vor fi implicați 130 de părinți din satele vizate. Scopul acestei activități este acela de a crește capacitatea părinților de a crea un climat familial echilibrat, pentru a oferi copiilor un sprijin emoțional care să faciliteze stimularea participării școlare în rândul elevilor, precum și îmbunătățirea rezultatelor lor școlare. Prin acest program, specialiștii noștri își propun să lucreze cu părinții la îmbunătățirea comunicării părinte-copil, la găsirea de soluții pentru rezolvarea problemelor. Activitățile sunt realizate într-o manieră interactivă și abordează teme diverse, de la stabilirea limitelor, disciplina pozitivă, relația cu frații, la informații care țin de îngrijirea copiilor, comunicarea cu aceștia și modalitățile de stimulare a participării școlare.
Proiectul “Educația – o responsabilitate a tuturor” este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany și cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Își propune să diminueze rata părăsirii școlare timpurii și să stimuleze integrarea în mediul școlar a copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, prin activități dedicate copiilor, părinților acestora, cadrelor didactice și a comunității, în ansamblu.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!