Obținerea certificatului de încadrare într-un grad de handicap

OCTOMBRIE, 2016

Copilărie

Joacă

Caritate

swissro-centered-2-rgb

Pentru a beneficia de drepturile prevăzute de Legea 448/2006, persoana cu dizabilități trebuie să obțină mai întâi un certificat de încadrare într-un grad de handicap. Comisia pentru Protecția Copilului și Comisia de Evaluare a Adulților cu Handicap sunt organe de specialitate ale Consiliului Județean abilitate prin lege să elibereze decizia de încadrare în grad de handicap. Aceasta se realizează în baza analizei de către Comisii a dosarelor înaintate de Serviciile de evaluare de pe lângă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, respectiv Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului și Comisia de Evaluare pentru persoanele cu handicap.

Pentru întocmirea documentelor necesare dosarului care va fi analizat prima dată de Comisie (Comisia de Protecția Copilului/Comisia de evaluare) ai nevoie de cel puțin trei luni!

Pentru reînnoirea certificatului de încadrare într-un grad de handicap ai nevoie de cel puțin 1 lună înainte de ședința Comisiei!

Serviciul de Evaluare Complexă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași îți poate oferi sprijin și informații pentru realizarea în bune condiții a dosarului pentru obținerea certificatului de încadrare într-un grad de handicap.

Mai multe despre pașii pe care trebuie să-i urmezi, poți afla aici.

Material realizat în cadrul proiectului “Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași”.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Conținutul acestui material nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru informații suplimentare, accesați:

www.swiss-contribution.ro
www.swiss-contribution.admin.ch/romania

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!