O nouă generație de bursieri la Bethany

OCTOMBRIE, 2016

Copilărie

Joacă

Caritate

De curând am lansat cea de-a 3-a ediție a programului START – Program de consiliere, orientare în carieră și burse pentru elevii din mediul rural și am făcut cunoștință cu noua generație de bursieri pe care o vom sprijini pe tot parcursul acestui an școlar.

Sunt 35 de tineri ambițioși, determinați să-și construiască o carieră și să aibă rezultate bune la școală. Sunt elevi studioși, care învață în școlile din Liteni, Vlădeni sau Dorobăț și la licee din Iași, precum Colegiul Național Costache Negruzzi, Liceul de Informatică „Grigore Moisil” sau Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”.

În cadrul programului nostru, toți vor beneficia de burse anuale în valoare de 1350 de lei/elev pentru rechizite și participări la consursuri școlare. În plus, ca și în anii precedenți, am pregătit o serie de activități de dezvoltare personală și profesională și vizite la instituții sau companii ieșene prin care tinerii vor avea ocazia să cunoască medii de lucru diferite și să discute cu oameni care să-i inspire. Mai mult, bursierii vor lucra împreună cu psihopedagogii noștri la formarea competențelor lor în cadrul unor sesiuni lunare care vor aborda teme de interes, precum: exprimarea emoțiilor, rezolvarea conflictelor, îmbunătățirea abilităților sociale, gestionarea banilor, managementul timpului, menținerea igienei sau orientarea în carieră.

Cei 35 de tineri incluși în program au fost selectați în baza aplicațiilor depuse, de către o comisie formată din reprezentanți ai școlilor beneficiare și ai companiilor care susțin financiar programul, având în vedere în primul rând criteriul performanțelor școlare și apoi criteriul social dat de prezența unei situații medicale aparte sau de situația financiară a familiilor.

Dorința noastră de a susține educația în mediul rural și de a încuraja performanța este împărtășită de sponsorii și partenerii programului, fără implicarea cărora nu am reuși să creem aceste oportunități pentru tineri: Gemini CAD Systems, Medicover, Avisso, My Plast Investments, Focality, Arobs Transilvania Software, Beenear și Amazon.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!