Marile drumuri se parcurg pas cu pas

MAI, 2016

Copilărie

Joacă

Caritate

Vlad este un tânăr de 15 ani care seamănă cu Harap-Alb. La fel ca eroul din basm, și eroul nostru a pornit la drum (prin viață) cu câțiva prieteni devotați: chitara, matematica, pictura și … munca la câmp, pentru că Vlad nu este mezinul unui rege, ci băiatul unei familii simple de la țară.

Însă el nu se plânge. Știe că prietenii se câștigă greu, iar muzica, matematica, chiar și munca, sunt de cele mai multe ori o companie plăcută. Colegii l-au numit Vlad „emoționatul” pentru că vorbește puțin și tinde să-și ducă mâinile la spate ori de câte ori se simte observat. Însă, într-o zi, băiatul a avut ocazia să arate că, la fel ca toți eroii, el are o forță ascunsă de neînchipuit. Cățărat la câțiva metri înălțime, Vlad nu numai că s-a descurcat de minune în parcurgerea unui traseu dintr-un parc de aventuri, dar și-a ajutat și toți colegii să depășească obstacolele și i-a încurajat până la capăt. Vlad „emoționatul” a devenit astfel Vlad „curajosul”.

Vlad este unul dintre cei 20 de bursieri pe care îi sprijinim prin programul educațional START – Program de burse pentru elevii din mediul rural. La fel ca toți colegii săi incluși în program, Vlad a beneficiat de burse lunare acordate pe parcursul anului școlar, care totalizează valoarea de 1350 de lei. Acestea sunt un real ajutor pentru Vlad și familia lui, care nu au suficienți bani pentru a-i asigura rechizitele, îmbrăcămintea adecvată pentru școală sau participarea la concursurile școlare.

Însă, dacă veți discuta cu Vlad, acesta vă va povesti cu energie despre lucrurile pe care le-a văzut în cadrul vizitelor în companiile și instituțiile din Iași. Pentru că programul nostru de burse facilitează tinerilor experiențe diverse de învățare, precum cunoașterea mediului din lucru din diverse companii și interacțiunea cu angajații, vizitarea muzeelor și instituțiilor culturale, dar și activități recreative și de petrecere a timpului liber. Pentru unii dintre colegii lui a fost prima dată când au ieșit din sat sau au călătorit cu un mijloc de transport în comun. În acest context, descoperirea unui studio de televiziune sau vizionarea unui film 3D pot lărgi în adevăratul sens al cuvântului orizonturi și pot întreține dorința de a ajunge cât mai sus prin educație.

Poți încuraja și tu unul dintre bursieri, printr-o donație lunară care-ți permite să-i asiguri o educație mai bună și să vezi schimbarea.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!