IașiYoung Hub – incubator de idei de afaceri pentru liceeni

NOIEMBRIE, 2017

Antreprenoriat

Hub

Caritate

50 de liceeni experimentează cum este să devii propriul șef, dezvoltând o afacere de la A la Z sub îndrumarea antreprenorilor locali. Se întâmplă în proiectul IașiYoung Hub, pe care-l dezvoltăm cu sprijinul Raiffeisen Bank prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunități” 2017.

Pornim de la ideea că oportunitățile nu se întâmplă pur și simplu. Ele se cultivă prin efort, învățare continuă și pasiune. Pentru tinerii de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” ne-am dorit, ca prin acest proiect, să creem noi oportunități de învățare și să le cultivăm spiritul antreprenorial.

Pe parcursul a două luni, tinerii vor dezvolta un plan de afaceri bine pus la punct, pe baza informațiilor dobândite în cadrul sesiunilor săptămânale de educație antreprenorială. După ce echipele de liceeni își vor șlefui ideile și planurile de afaceri, vor susține o prezentare în fața a 10 antreprenori, încercând să-i convingă să li se alăture, cu sfaturi și resurse, în etapa de implementare. Au acceptat să vină alături de noi și să împărtășească din experiențele lor oameni cu viziune precum Cuptorul Moldovencei, Galaxy Design, Jassyro, Tulip – Atelier de flori, Harmony Cafe, Soft&Grace, Klipa, Crilia, Pop Mon Art și Cross Media Design.

Partea cea mai frumoasă este că fiecare din cele 10 planuri rezultate au la bază o cauză socială pe care liceenii au ales să o susțină, direcționând tot profitul către aceasta. Magia se va întâmpla chiar în luna decembrie.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!