Grup de educație parentală

IUNIE, 2017

Educație

Părinți

Terapie

Cineva spunea odată că dacă vrei să fii în amintirea copilului tău în viitor, trebuie să fii prezent în viața lui astăzi. Nu-i lucru ușor, mai ales în aceste timpuri, când totul se petrece pe repede înainte.

 

Specialiștii noștri, împreună cu părinții care beneficiază de avantajele programului de recuperare au căutat metode prin care să readucă în familiile lor acea armonie pe care, uneori, avem senzația că doar în filme o mai revedem.

Așadar, timp de 4 luni, am invitat părinții să participe la un grup de educație parentală, unde la fiecare întâlnire le-am propus câte o temă de interes: îmbunătățirea comunicării, gestionarea emoțiilor, construirea unei relații armonioase cu copilul cu dizabilități, relația cu fratele copilului cu dizabilități, comunicarea în cuplu, asumarea responsabilității de membrii familiei.

Cursul a pornit de la nevoia părinților de a spori înțelegerea în familie și le-a oferit tehnici concrete prin care să poată acorda mai multă atenție copilului, să creeze relația între copilul cu dizabilități și frații/ surorile lui, să petreacă timp de calitate în familie, să fie mai eficienți și mai relaxați. Pe lângă schimbul de informații și soluționarea problemelor concrete, grupul de educație parentală a devenit și un context în care părinții s-au putut exprima liber, s-au putut deschide și s-au simțit înțeleși.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!