Dorințele copiilor, niciodată prea mari pentru a fi împlinite

AUGUST, 2016

Copilărie

Joacă

Caritate

Pe chipul Larisei se poate citi mirarea. Într-o zi în care totul părea să curgă pe făgașul obișnuit, cei din jur i-au adus o felie de tort cu lumânări licărind jucăuș și îi cântă “La muți ani”. Stângace și neobișnuită să i se acorde atât de multă atenție, nu știe ce să facă.

Cei mai mulți dintre noi am afișa un zâmbet larg sau am sări în sus de bucurie. Larisa însă își primește cuminte cadourile și se întreabă în sinea ei ce se întâmplă. Ea împlinește 9 ani și trăiește pentru prima dată sentimentul de a fi sărbătoritul zilei. La 9 ani, Larisa află pentru prima dată că există o zi din an când îți poți pune o dorință și ea devine realitate.

Pentru că ne place să împlinim dorințele cât mai multor copii, suntem prezenți și în orașul Targu Frumos unde am înființat Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Aici, întindem o mână de ajutor familiilor care se găsesc în impas și le oferim sprijin material și îndrumare. Ne adresăm familiilor fără venituri, în care unul sau ambii părinți au decedat, familiilor în care unul sau ambii părinți lucrează în străinătate, în care unul sau mai mulți copii au abandonat sau nu sunt înscriși în școală, femeilor însărcinate sau adolescenților.

În cadrul centrului din Targu Frumos oferim sprijin pentru înscrierea copiilor în grădiniță sau școală, pentru colaborarea cu medicul de familie, medicul specialist sau profesori și învățători, suport pentru depășirea situațiilor de criză în perioada adolescenței și suport material pentru depășirea situațiilor dificile.

Părinții pot găsi oricând îndrumare din partea colegilor noștri asistenți sociali, iar copiii învață să-și cunoască și să-și exprime emoțiile, să fie creativi, să se adaptaze mai bine în condiții noi și mai ales în mediul școlar.

La Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii Targu Frumos ne dorim să împlinim dorințele tuturor copiilor care vin la noi.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!