Consultanță juridică pentru părinții copiilor cu dizabilități

FEBRUARIE, 2016

Copilărie

Joacă

Caritate

Începând cu luna martie, vom oferi părinților și aparținătorilor persoanelor cu dizabilități, prin intermediul unei platforme online, consultanță socio-juridică gratuită cu privire la drepturile lor prevăzute de lege, în funcție de dizabilitatea copilului pe care îl au în grijă.

Dincolo de dificultățile întâmpinate zi de zi în creșterea unui copil cu dizabilități, de cele mai multe ori, părinții au dificultăți și atunci când vine vorba de informarea asupra drepturilor lor. Pentru a scurta acest proces care uneori devine greoi și presupune mult efort, le vom facilia interacțiunea cu un specialist care să le răspundă la întrebări, să-i informeze și să-i consilieze. Activitatea este derulată în cadrul proiectului Servicii specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități, desfășurat în parteneriat cu A.N.C.A.A.R. Iași și Fundația Ancora Salvării.

În același cadru, copiii și tinerii cu autism sau dizabilități neuro-motorii, atât din mediul urban cât și din mediul rural, beneficiază de terapie specializată gratuită. Se urmărește astfel îmbunătățirea serviciilor dedicate persoanelor cu dizabilități prin implementarea unor noi metode terapeutice, precum ergoterapia sau terapia Sherborne, dar și prin facilitarea schimburilor de experiență și de informații între specialiștii din domeniu.

Mai multe informații despre activitățile derulate în cadrul acestui proiect puteți afla aici.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!