Conferința Regională “Calitatea Serviciilor Adresate Persoanelor cu Dizabilități” – ediția a IV-a

OCTOMBRIE, 2018

Formare

Dizabilitate

Specialiști

Conferința Regională este un eveniment anual pe care îl organizăm cu scopul de a crea un cadru de întâlnire, învățare și schimb de experiență pentru specialiștii care activează în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități.

Conferința supune an de an dezbaterii subiecte de interes și abordări noi în lucrul cu persoana cu dizabilități, problemele cu care specialiștii, instituțiile și părinții copiilor cu dizabilități se confruntă în procesul de integrare socio-educațională și devine un cadru de întâlnire, învățare și schimb de experiență pentru cei care activează în domeniul serviciilor sociale.

“Necesitatea de a organiza și de a participa la astfel de evenimente vine din dorința specialiștilor din domeniul protecției și educației persoanelor cu dizabilități de a aparține la un grup profesional care are scopuri comune și din nevoia acestora de a beneficia de un program de formare continuă privind subiecte inovative în domeniul terapeutic și cu oportunitatea de a cunoaște modele de bună practică în reabilitarea persoanei cu dizabilități.” – Izabela Crăciun, Manager de proiect și organizator a evenimentului

La cea de-a IV-a ediție, temele din cadrul evenimentului au fost susținute alături de reprezentații Fundației Serviciilor Sociale Bethany, de lectorii Florina Iordache – Director Executiv MagicCamp; Mihaela Munteanu – Director comunicare FONSS; reprezentanți ai Asociației Betania Bacău, ADV România, Institutului Bucovina din Suceava, Asociației de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale-Luceafărul din Piatra Neamţ, Fundației Star of Hope Romania. Ediția din acest an reunit aproximativ 70 de participanți, specialiști din domeniul protecției drepturilor persoanei cu dizabilități, pentru care astfel de contexte sunt mai mult decât oportune pentru dezvoltarea lor profesională:

„În fiecare an aștept să organizați conferința și mă bucur de fiecare dată când mă invitați și că nu mă uitați. Îmi place mult cum puneți în discuție subiecte mereu noi și foarte interesante și mai ales că vin lectori, care sunt persoane deosdebite și care mă lasă, de fiecare dată, foarte impresionată. De trei ani vin la conferință și sunt foarte curioasă pentru la anul, fiind foarte sigură că va fi din nou cu surprize și informații foarte valoroase pentru noi, specialiștii. Felicitări pentru organizare și pentru invitați!” (Elena Rusu, Asistent Social Specialist la Centrul de zi ” Casa Esme” , Asociatia Myosotis România, din Bîrlad, jud. Vaslui).

Evenimentul face parte din proiectul „Centru de resurse comunitare pentru copii și tineri cu nevoi speciale”, finanțat de Primăria Municipiului Iași și derulat în perioada iulie – decembrie.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!