Conferința regională pentru specialiștii din servicii sociale

OCTOMBRIE, 2016

Specialiști

Terapie

Servicii

swissro-centered-2-rgb

Conferința regională “Calitatea serviciilor adresate persoanelor cu dizabilități” a reunit peste 60 de specialiști din domeniul serviciilor sociale din toată regiunea Moldovei și s-a constituit într-un cadru de întâlnire, învățare și schimb de experiență pentru cei care activează în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități.

Invitați speciali și lectori în cadrul conferinței au fost Ovidiu Damian, Președinte al Federației de Pedagogie Curativă din România și realizator al emisiunii “Fără Prejudecăți”, singura producție media din Europa pentru care lucrează trei reporteri cu Sindrom Down și Tudor Mitasov, Președinte al Centrului Român de Intervenție Socială și Psihoterapeutică Iaşi.

Conferința a supus dezbaterii subiecte de interes și abordări noi în lucrul cu persoana cu dizabilități: capacitatea de a menține o relație obiectivă cu persoanele asistate, dezvoltarea unei perspective multidimensionale în evaluarea copiilor cu deficiență mintală, cunoașterea abordării copilului cu deficiență mintală din perspectiva Pedagogiei Curative, dezvoltarea capacității de evaluare funcțională a persoanelor cu nevoi speciale, cu centrare pe resurse și capacități, precum și dezvoltarea perspectivelor de abordare psiho-socio-profesională și terapeutică a persoanei cu dizabilități.

“Necesitatea de a organiza și de a participa la astfel de evenimente vine din dorința specialiștilor din domeniul protecției și educației persoanelor cu dizabilități de a aparține la un grup profesional care are scopuri comune și din nevoia acestora de a beneficia de un program de formare continuă privind subiecte inovative în domeniul terapeutic și cu oportunitatea de a cunoaște modele de bună practică în reabilitarea persoanei cu dizabilități. Invitații speciali au creat atmosfera propice pentru ca așteptările specialiștilor participanți să fie împlinite” – a declarat Izabela Crăciun, Coordonator servicii sociale în cadrul Fundației Serviciilor Sociale Bethany.

Conferința este avizată și creditată ca program de formare profesională continuă la Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.

 

Material realizat în cadrul proiectului “Soluții integrate pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități”.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Conținutul acestui material nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru informații suplimentare, accesați:

www.swiss-contribution.ro
www.swiss-contribution.admin.ch/romania

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!