Tu când ai dăruit ultima dată o carte?

SEPTEMBRIE, 2018

Educație

Copii

Colectă

Se spune că educația este cel mai frumos cadou pe care-l poți oferi. Tu mai ții minte când ai dăruit ultima dată o carte?

În țara noastră, diferențele dintre populația din mediul urban și cea din mediul rural sunt o realitate. În timp ce 27,24% din populația stabilă din urban are un nivel superior de studii, doar 3,79% din populația stabilă din rural are acces la un nivel superior de studii. Mai mult decât atât, în timp ce o proporție importantă a populației urbane are un nivel secundar superior de studiu (liceal, profesional și de ucenici), 44,49%, populația rurală are predominant un nivel de studiu secundar inferior (gimnaziu – 37,68%) și primar (24,74%).

Deși cea mai mare parte din populația țării se află în mediul rural, unitățile de învățământ din sate sunt slab dotate și se confruntă cu deficit de personal calificat. Lipsa tehnologiei, a infrastructurii, a materialelor didactice sunt realități cu care peronalul didactic și elevii se confruntă zi de zi. În condițiile în care copiii nu dispun de o bibliotecă sau de un spațiu de documentare în satul lor, este dificil să le insufli atașamentul pentru cărți și dragostea pentru educație.

Ținând cont de contextul în care ne aflăm, dezvoltarea programelor educaționale pentru copiii din mediul rural este un obiectiv major al activității noastre. Pe lângă sprijinul oferit în cadrul centrelor de tip „Școală după Școală” și în programul de burse, despre care poți afla mai multe aici și aici, ne-am dorit să contribuim acum, la început de an școlar, la dotarea și amenajarea bibliotecilor din școlile colaboratoare, pentru a aduce mai aproape de copii bucuria lecturii. Este vorba despre comunități unde nu există o bibliotecă iar pentru a putea împrumuta cărți, copiii trebuie să străbată drumul până în centrul comunei. Așa că am demarat, în luna septembrie o colectă de cărți și i-am încurajat pe prietenii noștri din companii să ni se alăture. Mulțumim prietenilor care au răspuns cu entuziasm inițiativei noastre: Bitdefender, Endava, Intelligent Bee, Atexis, Levi9, HTR Spedition, Accenture.

Dacă vrei să ni te alături și să susții această inițiativă, donează o carte, pe care poți să o aduci la sediul nostru din Iași, str. Varianta Uzinei, nr. 1, de luni până vineri în intervalul 08.00 – 16.00.

Acțiunea vine în completarea activităților pe care le demarăm în cadrul proiectului Educația – o responsabilitate a tuturor, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, prin care peste 200 de copii cu risc de abandon școlar beneficiază de sprijin educațional în cadrul a două centre „Școală după Școală”. Mai multe, aici

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!