A doua clasă pentru copiii cu risc de abandon școlar

IANUARIE, 2019

Formare

Educație

Specialiști

140 de elevi cu risc de abandon școlar din 3 sate beneficiază de sprijin educațional în cadrul a două centre Școală după Școală, pe care le-am deschis în toamna anului 2018, în cadrul proiectului “Educația – o responsabilitate a tuturor”.

În cadrul programului, elevii din clasele I – IV, a V-a și a VIII-a cu risc educațional au o „a doua clasă” unde pot găsi sprijin suplimentar la matematică și limba română din partea cadrelor didactice specializate. De cele mai multe ori, tranziția către un ciclu nou de studiu este cea mai greoaie și poate crea o atitudine negativă față de școală.

Prin urmare, pe lângă repetarea materiei și sprijin în realizarea temelor, centrele oferă și activități recreative adaptate nevoilor copiilor, iar cei mici beneficiază și de o masă zilnică la prânz. Ne dorim astfel să creăm o atitudine cât mai bună a elevilor față de școală.

Proiectul “Educația – o responsabilitate a tuturor” este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Își propune să diminueze rata părăsirii școlare timpurii și să stimuleze integrarea în mediul școlar a copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, prin activități dedicate copiilor, părinților acestora, cadrelor didactice și a comunității, în ansamblu.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!