Centre școală după școală pentru copiii cu risc de abandon școlar
24
AUGUST, 2018
Educație
Copii
Școală
Copiii cu risc de abandon școlar, cu cerințe educaționale speciale sau provenind din medii defavorizate vor beneficia din această toamnă de sprijin social și educațional prin proiectul “Educația – o responsabilitate a tuturor”, derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Proiectul este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 și își propune să diminueze rata părăsirii școlare timpurii și să stimuleze integrarea în mediul școlar a copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, prin activități dedicate copiilor, părinților acestora, a cadrelor didactice și a comunității, în ansamblu.
Vizate sunt comunitățile rurale din județul Iași, satul Liteni, comuna Belcești și satele Vlădeni și Broșteni, comuna Vlădeni, unde elevi din clasele primare și de gimnaziu vor beneficia, în cadrul programului Școală după Școală, de sprijin de specialitate la disciplinele matematică și limba română, de mese zilnice, dar și de activități recreative și de dezvoltare a abilităților de viață independentă, pe tot parcursul anului școlar.
Pe lângă activitățile din cele două centre, Fundația Bethany își propune în cadrul proiectului să stimuleze integrarea copiilor în mediul școlar, prin organizarea de tabere care să încurajeze rezultatele bune la învățătură, prin organizarea de concursuri școlare, prin implementarea unor programe de creștere a abilităților și competențelor școlare, dar și prin implicarea părinților în procesul de îngrijire și de educație timpurie a copiilor. Vor fi organizate ateliere unu la unu părinte-copil, va fi implementat un program de educație parentală și vor fi acordate subvenții pentru copiii aflați în situații vulnerabile.
Alături de copii și 150 de părinți ce urmează a fi integrați în activitățile educaționale, proiectul vizează și 65 de cadre didactice care vor beneficia de cursuri pentru dezvoltare profesională și de sprijinul unei rețele intercolegiale.
Proiectul “Educația – o responsabilitate a tuturor” se derulează pe o perioadă de 30 de luni (30 aprilie 2018 – 29 octombrie 2020) și beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 2.184.718,49 lei din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
Rezultatele vizate:
- 140 de copii din comunități defavorizate, cu risc de abandon școlar sau cu dizabilități, înscriși în clasele primare și gimnaziale vor beneficia de programul “Școală după școală”;
- 70 de copii din învățământul antepreșcolar și preșcolar, cu risc de părăsire timpurie a școlii, vor beneficia de servicii educaționale gratuite;
- 110 copii vor beneficia de programe personalizate pentru dezvoltarea de abilități și competențe specifice și pentru o mai bună integrare în mediul școlar;
- 150 de părinți din cele două comunități rurale vor fi implicați în programe care să crească implicarea lor în procesul educațional al copiilor și să reducă astfel riscul de părăsire timpurie a școlii în rândul elevilor;
- 65 de cadre didactice vor avea parte de activități de instruire și de suportul unei rețele de sprijin intercolegial.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!