Camera de stimulare multisenzorială – lumea copiilor de la Bethany
08
AUGUST, 2016
Copilărie
Joacă
Caritate
Sara are 7 ani. De când s-a născut, fetița nu se poate mișca și nu poate povesti, ca orice copil de vârsta ei, despre jocuri și lumi de basm. În fiecare săptămână, Sara ne vizitează la centrul de recuperare unde terapeuții noștri o învață să-și controleze echilibrul, să-și mențină mobilitatea articulațiilor și se exprime.
Deși mai are mult de muncit până să poată merge singură, după 2 ani de terapie, Sara a înregistrat progrese remarcabile: stă în picioare și tropăie cu energie dacă este ajutată. Evoluția în bine se datorează și mediului plăcut în care are loc terapia.
Pentru copiii cu afecțiuni precum ale Sarei, am amenajat în cadrul centrului nostru de recuperare o cameră de stimulare multisenzorială. În această lume a culorilor, copiii devin mult mai interesați de activitățile terapeutice propuse. Aici, ei învață să recepteze stimulii din exterior prin expunerea la texturi, lumini, vibrații, arome sau sunete, să-şi concentreze atenţia pe diferite experienţe senzoriale, să-şi dezvolte abilităţile(auz, văz, miros şi simț tactil), să dețină control asupra mediului şi să fie mai relaxați.
Pentru că ne place să împlinim dorințele cât mai multor copii, suntem prezenți și în orașul Targu Frumos unde am înființat Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii. Aici, întindem o mână de ajutor familiilor care se găsesc în impas și le oferim sprijin material și îndrumare. Ne adresăm familiilor fără venituri, în care unul sau ambii părinți au decedat, familiilor în care unul sau ambii părinți lucrează în străinătate, în care unul sau mai mulți copii au abandonat sau nu sunt înscriși în școală, femeilor însărcinate sau adolescenților.
Dotarea centrului cu o cameră multisenzorială a fost o investiție importantă realizată în cadrul proiectului “Soluții integrate pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități”, co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Îl desfășurăm în parteneriat cu Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR)- Filiala Iași și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (F.O.N.S.S), în perioada ianuarie-decembrie 2016 și prevede o serie de servicii destinate copiilor cu dizabilități, părinților acestora, dar și organizațiilor care activează în domeniu.
Mai multe despre proiect poți descoperi aici.
Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!