Balul de la Castel prin ochii bursierilor START

SEPTEMBRIE, 2019

Balul de la Castel

Bursieri

Start

Pe 13 iunie, cel mai mare eveniment filantropic din zona Moldovei, Balul de La Castel, ajuns la cea de a VIII-a ediție, a reunit pentru o seară peste 350 de oameni iubitori de bine și frumos din societatea ieșeană, ce au format valuri de bunătate într-o lume subacvatică, numită Aquafeeria.

Curioși să vedeți emoții la cald din culise și de pe scenă?

Vă prezentăm Balul de La Castel, văzut prin ochii bursierilor.

1. Ce reprezintă Balul de La Castel, din punctul tău de vedere, pentru societatea ieșeană?

Mihail Vornicu

Acest eveniment încurajează egalitatea și moralitatea între oameni, valori pe care toți le căutăm pentru a avea o viață fericită. Pentru mine, acest bal reprezintă un punct de pornire pentru o nouă viață în care nu mai există acel sentiment, în care crezi că nimanui nu-i pasă de tine și viața pare nedreaptă. Pentru mine, acest eveniment mai reprezintă un mod de a mă inspira, un mod de a mă motiva și în principiu, un mod de a vedea viața altfel, adică, dacă vrei și îți dorești, poți să faci orice, condiția este doar să vrei. Într-un cuvânt, pentru mine reprezintă speranța.

Ștefania Macovei

Balul de La Castel a fost o experiență foarte importantă în viața mea, deoarece a fost pentru prima dată când am participat la un eveniment atât de important, cu oameni din înalta clasă, care pentru o seară s-au conectat cu cauzele pe care le susțin, iar atmosfera a fost feerică. Balul de La Castel reprezintă o oportunitate extraordinară și totodată o experiență de neuitat.

Tudor Iovițe

Din punctul meu de vedere, Balul de La Castel este un eveniment animat de iubire prin care ,,oamenii de rang înalt” oferă o parte din veniturile lor pentru a clădi o temelie stabilă copiilor cu deficiențe.

2. Cum ai perceput participarea ta la acest eveniment, ce reprezintă pentru tine?

Mihail Vornicu

Participarea mea la acest eveniment a fost pe de o parte, o provocare personală (am ieșit puțin din zona de confort), iar pe de altă parte am perceput totul ca pe ceva normal, deoarece nu știam că evenimentul este la o scară atât de mare. Participarea la acest eveniment mi-a adus un plus pe partea de dezvoltare personală și mi-a arătat că mă pricep să relaționez cu oameni străini și importanți, chiar dacă am emoții. Pentru mine, participarea la acest eveniment nu reprezintă altceva decât dezvoltarea mea ca persoană și în principiu conștientizarea faptului că prin intermediul Fundației chiar am un sprijin și că sunt mulți oameni care muncesc enorm doar pentru a face un bine într-o mare de răutăți și nedreptăți.

Ștefania Macovei

Fiind și voluntar la Bal m-am simțit mult mai implicată în eveniment și acest fapt nu a putut decât să mă bucure. A fost prima ediție la care am participat, dar cu siguranță aș vrea să mă implic și în edițiile următoare.

Tudor Iovițe

Pentru mine a fost o onoare să particip în acest eveniment. Sincer să fiu, chiar m-am gândit de ce am fost unul din aleși pentru a reprezenta grupul bursierilor. Chiar dacă am avut emoții, m-am bucurat enorm pentru că am putut fi de față, pentru că am putut să văd la un loc, atât de multe ființe minunate.

3. Cum ai vedea tu evenimentul, ce schimbări, modificări ai aduce?

Mihail Vornicu

Acest eveniment, din ce am înțeles, evoluează de la an la an. Pregătirile și Balul în sine au fost peste asteptările și imaginația mea, deci modificările o să apară odată cu evoluția. În plus, nu consider că ceva care are ca scop principal sprijinul unor oameni, merită să fie criticat de cineva care nu a participat cel puțin la pregătiri… sunt sigur că a fost o muncă titanică în spate. La anul chiar mi-aș dori să ajut și eu la pregătiri.

Ștefania Macovei

Personal nu cred că aș aduce schimbări, deoarece au fost organizate momente atât cu copiii de la Centrul de Recuperare și Afterschool, cât și cu bursierii, în așa fel încât invitații să fie conectați cu cauzele pe care le susțin.

Tudor Iovițe

Până acum nu am mai participat la un eveniment atât de măreț. Totul a fost feeric. Chiar nu știu ce ar putea fi mai bun de atât.

4. Care a fost pentru tine momentul cel mai plăcut al serii?

Mihail Vornicu

Momentul meu preferat a fost când am dat mâna cu Pavel Bartoș și i-am dat sponsorului meu corabia sculptată de mine. A fost frumos cum a reacționat sponsorul meu, chiar este un om bun.

Ștefania Macovei

Evenimentul per total este de neuitat, însă momentul care va rămâne în sufletul meu este cel în care am putut să le mulțumesc tuturor oamenilor care mă susțin și m-au ajutat să îmi transform dorințele în realitate.

Tudor Iovițe

Momentul meu preferat a fost atunci când domnul Pavel Bartoș reușea să evidențieze bunătatea din oameni; cum îi convingea să liciteze în continuare.

5. Care a fost momentul pe care l-ai resimțit cel mai provocator, mai greu de gestionat?

Mihail Vornicu

Sincer, pentru mine, nu a fost vreun moment greu de gestionat, deoarece eram liniștit și nu mi-era rușine de cine sunt. Dacă spuneam ceva neadecvat, fiind prima dată când urcam pe scenă, era de înteles, apoi când mă gândeam la câte sacrificii fac acei oameni pentru binele nostru, parcă emoțiile dispar și devii mai motivat și plin de vlagă. După Bal, cu siguranță, am un nou model în viață și anume pe cel al sponsorului meu. Vă mulțumesc din suflet ca m-ați invitat și cum am zis anterior aș vrea să particip la pregătirea acestui magnific eveniment.

Ștefania Macovei

M-am pregătit dinaintea evenimentului foarte bine, astfel încât să pot gestiona și eventualele situații imprevizibile. Însă momentul cel mai provocator a fost cel în care am vorbit pe scenă în fața auditoriului. Deși pe parcursul serii nu am avut emoții în a vorbi cu invitații, atunci când am ajuns pe scenă alături de Amalia Enache si Pavel Bartoș și alături de colegii mei bursieri, situația s-a schimbat radical. Cele mai mari emoții sunt atunci când mă aflu în lumina reflectoarelor și toate privirile sunt îndreptate spre mine. Cu toate acestea am reușit să transmit invitaților sincerele mele mulțumiri.

Tudor Iovițe

Momentul cel mai dificil a fost când a trebuit să vorbesc în fața invitaților. A fost dificil pentru că eu mă pregătisem oarecum cu niște întrebări de acasă. Auzind întrebarea, neregăsindu-se printre cele pe care le așteptam, m-am panicat puțin. Până să ajungă microfonul la mine, mi-am facut un mini discurs în minte, pe care, bineînțeles, l-am uitat. Am încercat să improvizez pe moment și am spus ceea ce sincer simțeam.