Arcadia susține alături de noi educația copiilor din medii defavorizate

OCTOMBRIE, 2017

Educație

Copii

CSR

Arcadia – Spitale și Centre Medicale investește în educația copiilor din medii defavorizate susținând două dintre programele noastre educaționale. 85 de copii provenind din familii cu situație financiară precară sau din mediul rural vor beneficia astfel de sprijinul companiei în perioada septembrie 2017 – iunie 2018.

Primul program este dezvoltat în orașul Targu Frumos și se îndreaptă către copiii cu risc crescut de abandon școlar și cu șanse minime la educație din cauza sărăciei și a resurselor comunitare limitate. Venim în sprijinul lor și îi vom îndruma la efectuarea temelor, le vom oferi meditații, îi vom implica în activități de învățare non-formală și le vom oferi o masă gratuită la prânz. Mai mult, beneficiarii direcți și indirecți vor putea conta pe sprijinul voluntarilor Arcadia în cadrul unor întâlniri periodice.

Arcadia susține și programul nostru de burse pentru elevii din satele Liteni, Vlădeni și Dobrovăț, unde de 4 ani derulăm programul START – Program de consiliere, orientare școlară și burse pentru elevii din mediul rural. Pentru 5 dintre ei, liceeni la școli de prestigiu din Iași, Arcadia a suplimentat bursa lunară, acoperindu-le astfel costurile de masă și cazare, urmând să se implice voluntar și în orientarea lor personală și profesională.

Oamenii Arcadia încurajează cunoașterea și excelența în educație, asemeni valorilor care ne definesc activitatea zilnică. Anul acesta, Bursele Arcadia pentru elevii cu performanță vor fi acordate unui număr de 5 liceeni care provin din mediul rural, dar studiază în Iași. Arcadia respectă și empatizează cu tânăra generație și promovează excelența și profesionalismul în viața cotidiană. Rețeaua Arcadia susține tinerii cu bună știință și ne dorim ca peste câțiva ani unii dintre ei să se alăture celor peste 600 de specialiști Arcadia”,

Dr. Sorin NISTOR, medic primar Pneumologie, Director Medical Arcadia

Tot cu sprijinul Arcadia, în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, vom porni într-o caravană de informare în cele 3 școli partenere și vom avea întâlniri cu elevii pe teme de educație sexuală, igienă și nutriție. Le mulțumim că sunt alături de noi!

 

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!