Am lansat Soluția Juridică

OCTOMBRIE, 2016

Copilărie

Joacă

Caritate

swissro-centered-2-rgb

Vești bune pentru părinții și aparținătorii persoanelor cu dizabilități din Iași. Am lansat Soluția Juridică, o comunitate online care vizează apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Deși avem o lege specială în domeniul dizabilității care garantează beneficii pentru persoanele cu dizabilități, Legea 448/2006, persoanele cu dizabiliăți rămân în continuare o categorie defavorizată. Statisticile și studiile  din domeniu indică un nivel ridicat al atitudinilor discriminatorii, în special în mediul educațional, iar în ceea ce privește norma legală, aceasta nu este respectată în totalitate.

Prin urmare, ne-am propus să arătăm persoanelor interesate în accesarea drepturilor garantate de lege, traseele pe care ar putea să le parcurgă la instituțiile care sunt în măsură să acorde aceste drepturi. În comunitatea ieșeană sunt instituții reprezentative din toată sfera de servicii care asigură acordarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, dar mai rămân încă multe de făcut pentru numărul mare de copii și tineri cu dizabilități existent la nivelul județului Iași.

Pe pagina de facebook Soluția Juridică, poți adresa întrebări de natură legală, iar consilierul juridic îți va oferi consultanță gratuită.

Magda Catargiu este avocat în baroul Iași, mediator autorizat și profesor asociat al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Departamentul Finanţe, Monedă şi Administraţie Publică, specializarea Administraţie publică. De peste 5 ani, Magda colaborează cu sectorul non-profit  pentru acordarea de consultații juridice, elaborarea de studii juridice și asistență juridică în proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile și în fața instanțelor de judecată și a persoanelor fizice/juridice de drept public și privat.

Soluția Juridică este o comunitate pentru protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități inițiată de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în cadrul proiectului „Soluții specializate inovative pentru copii și tineri cu autism și aparținători ai persoanelor cu dizabilități din județul Iași”, implementat de ANCAAR – Filiala Iași și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Conținutul acestui material nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru informații suplimentare, accesați:

www.swiss-contribution.ro
www.swiss-contribution.admin.ch/romania

Mai multe despre proiect:

http://www.ancaar-iasi.ro/despre_proiect.html

Te confrunți cu o problemă în ceea ce privește respectarea drepturilor tale sau ale copilului tău?

SOLICITĂ CONSULTANȚĂ GRATUITĂ

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!