3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanei cu Dizabilități

DECEMBRIE, 2016

Copii

Teatru

implicare

swissro-centered-2-rgb

Peste 100 de copii s-au bucurat de ziua lor, pe 3 decembrie, de un spectacol de teatru găzduit de Ateneul Tătărași cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanei cu Dizabilități. Evenimentul este organizat an de an pentru a oferi comunității un îndemn la solidaritate și un exemplu concret de acțiune pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, prilej prin care să aducă în atenție provocările pe care această categorie de persoane le întâmpină în viața de zi cu zi.

Accesul la educație și la cultură este un drept garantat de lege. Din păcate însă, în orașul Iași sunt puține evenimente cultural-educative la care să poată avea acces copiii cu dizabilități. Acest eveniment are menirea de a atrage atenția asupra necesității de a include copiii cu dizabilități în diverse experiențe educative și recreative adaptate vârstei și capacității lor de înțelegere, concretizându-se în același timp într-un exemplu practic de cum pot fi integrați în viața comunității.

La invitația noastră au luat parte la spectacolul de teatru, alături de copiii din programele Fundației Bethany, și copii de la organizațiile ANCAAR – Filiala Iași, Fundația “Ancora Salvării”, Liceul Tehnologic Special “Vasile Pavelcu” și Colegiul Tehnic “Ion Holban”.

 

Material realizat în cadrul proiectului “Soluții integrate pentru incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu dizabilități”.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Conținutul acestui material nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată în întregime de Fundația Serviciilor Sociale Bethany.

Pentru informații suplimentare, accesați:

www.swiss-contribution.ro
www.swiss-contribution.admin.ch/romania

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!