Despre Bianca

Bianca nu este unul dintre tinerii care și-ar dori să locuiască în altă țară. Este atașată de oameni, dăinuie patriotismul în ea și are „dorința de a dovedi că-ți poți clădi un viitor și aici fără a fi nevoit să-ți abandonezi familia, mediul și totodată parte din ceea ce ești de fapt”. Vede potențial în țara noastră și vrea să fie mai frumos organizată atât administrativ, cât și economic, astfel încât, sărăcia culturală și financiară să devină zvon. Este perseverentă cu ea și programul ei, se bucură de relaxarea din weekend doar dacă în timpul săptămânii a fost productivă și a realizat tot ceea ce și-a propus. Îi plac orele de istorie pentru că proful știe cum să le capteze atenția, iar visul ei este „să-mi ating apogeul profesional indiferent de domeniul pe care o să îl aleg. Vreau să-mi practic meseria cu drag, să pot fi zilnic o versiune mai bună a mea”.

Povestea Biancăi

Te rugăm să ne spui pe scurt câteva lucruri despre tine. Dacă ar fi să concentrezi esența ta în trei cuvinte care ar fi acelea?
Matură, empatică, nonconformistă

Ce oportunități crezi că a deschis în aria ta de studii și pasiuni participarea la activitățile proiectului?
Inițial, activitățile m-au ajutat să mă descopăr mai mult pe mine însumi, să conștientizez faptul că pot face mai mult și-mi pot dori mai mult, apoi am ajuns în stadiul în care încep să-mi materializez dorințele și să-mi gestionez corect emoțiile negative care mă țineau în frâu. Am cunoscut oameni care au început de jos și au ajuns în vârf, ceea ce mă motivează constant.

Ai avut o activitate preferată? Cum crezi că te va ajuta în viitor experiența acestei activități?
Biblioteca vie este una dintre activitățile mele preferate. Am învățat în cadrul ei că fiecare om în ciuda aparențelor are în spate o poveste de viață din care nu lipsesc momentele de cumpănă, dezamăgirile, temerile, ceea ce m-a făcut să realizez că este complet firesc să cazi, este complet firesc să-ți creezi singur șanse pentru că îți poți depăși condiția daca-ți dorești cu adevărat și alegi sa tot încerci în loc să cauți scuze și să critici.

Dar o persoană care a avut un impact deosebit asupra ta? Ce-ai apreciat din interacțiunea cu aceasta?
Fiecare persoană a avut un loc bine definit în dezvoltarea mea. De la fiecare am învățat câte ceva: să nu iau totul de bun, să am încredere în mine, să lupt pentru ceea ce-mi doresc, să fac mai mult bine decât mi se oferă.

Tu ești elev la liceu. Cum vezi tu rolul acestui proiect pentru liceeni ca tine?
Îți vezi schimba gândirea participând la activități, te vei simți înțeles și apreciat, îți vei permite să visezi și să ajungi, în același timp, acolo unde ți-ai propus pentru că vei avea sprijin financiar și moral, un cadru complet și complex, propice pentru a pune bazele omului de succes care vei deveni.

Așa ca la final ai vreo recomandare/sfat pentru tineri asemeni ție?
Profitați de oportunități, dragilor! Evoluați constant!