3,5%

Probabil știi deja că ai posibilitatea să susții o cauză din comunitate prin completarea formularului 230 și direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, fără nici un cost suplimentar.

Vestea bună este că, începând din 2020, doritorii pot opta pentru a direcționa 3,5% din impozitul pe venit 2 ani consecutivi.

3,5% pentru educația copiilor din mediul rural

Viziunea noastră este ca fiecare copil din mediul rural să aibă șanse egale la educație, astfel că am dezvoltat centrele educaționale de tip „Școală după Școală” în comunitățile în care riscul de abandon școlar este crescut. Programul a venit ca răspuns a unei nevoi acute din comunitate, acesta fiind bazat pe nevoi de învățare reale și urgente ale copilului, centrat pe lucrul individual cu acesta, din punct de vedere psihologic și educațional, dar și pe implicarea familiei pentru a înțelege și susține mai departe investiția în educația copilului. În prezent, centrele educaționale dezvoltate sunt în comunele Belcești și Vlădeni din județul Iași, dar și în Târgu Frumos. În cadrul acestora, aproape 150 de copii au parte de un mediu securizant de învățare, sprijin și asistență în consolidarea cunoștințelor de bază necesare reușitei școlare, de rechizite, materiale educaționale și de o masă caldă.

În paralel, Programul de burse pentru educația tinerilor din mediul rural – START sprijină anual aproximativ 50 de tineri din mediul rural cu performanță școlară ridicată și care urmează studiile în Iași să-și continue studiile la liceu. Inițiat în anul 2014, programul sprijină tinerii atât prin burse educaționale lunare în valoare de 300 de lei/lună, timp de 9 luni, dar și oferindu-le un cadru în care să-și formeze deprinderi și competențe pentru o viață independentă prin participarea la activitățile organizate.

Poți să oferi și tu acces la educație, fără să plătești nimic în plus

Educația copiilor și tinerilor este un proces de durată, motiv pentru care programele noastre sunt dezvoltate pentru perioade mari de timp, astfel încât să putem investi pentru progresul și dezvoltarea acestora. Și tu poți să le fii alături și să le oferi acces la educație! Dacă în 2020 ai avut venituri din salarii sau din pensii, poți direcționa 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Bethany. Nu te costă nimic.

Care este impactul unui formular?

3,5% din impozitul pe salariul mediu pe economie înseamnă aproximativ 90 de lei. Cu alte cuvinte, 1 formular asigură materiale educaționale pentru un copil ori o masă caldă pentru aproximativ 2 săptămâni școlare sau poate asigura aproape o treime din bursa lunară a unui tânăr licean.

Cum procedezi?

PASUL 1

Descarcă formularul 230 dacă în 2020 ai avut venituri din salarii sau din pensii. Formularul este completat deja cu datele noastre. De asemenea, formularul vine însoțit cu un consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal (menționăm că acesta este necesar pentru depunerea în numele tău la ANAF a formularului).
* Începând din anul 2020, distribuirea sumei de 3,5% din impozitul pe venit poate fi redistribuit către același beneficiar pentru o perioadă de doi ani consecutivi. Poți face asta bifând căsuța „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani” de la punctul II.2. din cadrul formularului.

PASUL 2

Completează formularul la secțiunea I („Date de identificare a contribuabilului”) cu datele tale. Ulterior, semnează formularul în partea din stânga jos, la secțiune „Semnătură contribuabil”.

PASUL 3

Trimite formularul prin una dintre metodele de mai jos la noi sau direct la ANAF:

  • Scanat sau fotografiat (fotografia trebuie să fie clară, pentru ca toate datele să poată fi citite cu ușurință), la adresa de mail iasi@bethany.ro, până cel târziu pe 21 mai 2021. Mai departe, ne vom ocupa noi să depunem formularul la ANAF.
  • Prin poștă sau prin curier la adresa Str. Varianta Uzinei nr. 1, Iași, 700013, până cel târziu pe 21 mai 2021. Mai departe, ne vom ocupa noi să depunem formularul la ANAF.
  • Depune personal formularul până pe 25 mai 2021 la centrul ANAF de care aparții (vezi lista aici).
  • Prin serviciul online ANAF Spațiul Privat Virtual (opțiune posibilă doar dacă ai semnătură electronică).

Vrei să faci mai mult?

Convinge-ți rudele, prietenii și colegii să completeze formularul și trimite-ne formularele completate și semnate. Ne ocupăm noi să le depunem.