2%

Probabil știi deja că ai posibilitatea să susții o cauză din comunitate prin completarea formularului 230 și direcționarea a 2% din impozitul pe venit, fără nici un cost suplimentar.

Vestea bună este că, începând din 2019, organizațiile neguvernamentale care au cel puțin un serviciu social acreditat, cum suntem și noi, Fundația Bethany, pot să beneficieze de până la 3,5% din direcționarea impozitului pe venit.

3,5% pentru terapia copiilor cu dizabilități

În 2012 am deschis Centrul de Recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități, un loc unde copiii cu afecțiuni motorii și neuro-motorii să poată beneficia de terapie gratuită. A venit ca răspuns a unei nevoi acute din comunitate, orașul Iași fiind printre primele la numărul de copii cu dizabilități.  Anual, la Fundația Bethany, oferim gratuit terapie recuperatorie pentru 50 de copii din județul Iași și suntem un sprijin real pentru familiile lor, care nu și-ar permite să acopere aceste costuri.

Poți să oferi și tu o ședință de terapie, fără să plătești nimic în plus

Terapia copiilor cu dizabilități este un proces de durată și necesită atenția constantă a terapeutului. De cele mai multe ori, procesul terapeutic necesită ani de muncă cu copilul și cu familia. Avem nevoie de tine să fii alături de copiii cu dizabilități! Dacă ești salariat, poți direcționa 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Bethany. Nu te costă nimic.

Care este impactul unui formular?

3,5% din impozitul pe salariul mediu pe economie înseamnă aproximativ 90 de lei. Cu alte cuvinte, 1 formular asigură 1 ședință de terapie pentru un copil cu dizabilități.

Cum procedezi?

Descarcă formularul 230 dacă în 2018 ai avut venituri din salarii sau din pensii.

Completează de mână, cu majuscule, datele tale și semnează-l. Datele Fundației Bethany sunt precompletate.

Depune formularul până pe 15 martie 2019 la centrul ANAF de care aparții (vezi lista aici) sau trimite-l direct către noi, pe adresa Iași, strada Varianta Uzinei, nr.1, iar noi ne ocupăm de depunerea lui.

Vrei să faci mai mult?

Convinge-ți rudele, prietenii și colegii să completeze formularul și trimite-ne formularele completate și semnate. Ne ocupăm noi să le depunem.