Fondul pentru Educație în Mediul Rural: peste 500 de elevi sprijiniți prin programe educaționale

AUGUST, 2017

Educație

Afterchool

Elevi

Credem că investiția în educația copiilor este cea mai bună alegere pe care o putem face. De aceea, am creat Fondul pentru Educație în Mediul Rural, contribuind strategic la programe educaționale care să ajute copiii de la sate să aibă un parcurs firesc prin viața de școlar. Mai multe oportunități de învățare, masă caldă, consiliere și sprijin pentru copiii cu risc de abandon școlar, meditații și ajutor la teme, tabere și excursii, toate au fost activități create pentru ca cei 534 copii incluși în program să fie cu un pas mai aproape de succesul pe care ni-l dorim cu toții pentru ei.

  • 7 proiecte educaționale finanțate
  • 534 copii sprijiniți
  • 5 județe – Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți
  • 72.378 Eur investiți

Activitățile au fost derulate de 7 organizații neguvernamentale din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți și Timiș cu scopul de a reduce rata absenteismului și a abandonului școlar și de a stimula îmbunătățirea rezultatelor la învățătură ale elevilor din comunitățile rurale defavorizate. Ele au avut loc printr-un grant în valoare de 216.000 de lei acordat de Fundația Vodafone România în parteneriat cu noi.

În județul Arad, Asociația PAEM și Fundația pentru Integrare și Sprijin Social „Împreună” Ineu au oferit meditații la limba română, matematică sau limbi străine și consiliere psihologică gratuită elevilor. 80% dintre elevii beneficiari și-au îmbunătățit rezultatele școlare, iar rata absenteismului a scăzut astfel la sfârșitul acestui an școlar de la o medie de 15% la 5%.

Comunitățile rurale din județul Timiș au beneficiat și ele de proiectele educaționale derulate cu sprijinul financiar al Fundației Vodafone România. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Blumenthal a obținut o îmbunătățire cu 25% a rezultatelor școlare în rândul elevilor implicați în programul afterschool prin care au beneficiat de pregătire la limba română, matematică, engleză și germană.

Tot în Timiș, Asociația Școala Domino Servite a oferit suport educațional elevilor cu cerințe educaționale speciale, ore suplimentare pentru pregătirea concursurilor școlare, ateliere practice (gătit, curățenie, reciclare, bricolaj), cluburi muzicale, terapii specializate și pregătire suplimentară pentru elevii cu performanță în educație. Rezultate pozitive au fost înregistrate și aici, 50% dintre copiii implicați având rezultate vizibil mai bune la sfârșitul anului școlar, iar numărul absențelor a scăzut cu 30% față de anul școlar anterior.

Și în Mehedinți și Hunedoara, elevii au fost implicați în activități care vizează îmbunătățirea performanțelor lor școlare. Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării i-a ajutat pe elevii cu risc de abandon școlar să recupereze materia printr-un program de meditații, școala înregistrând astfel o rată de 100% promovabilitate și o îmbunătățire vizibilă a rezultatelor de la limba română și matematică pentru 75% dintre elevii de gimnaziu beneficiari ai programului.

Cele 7 proiecte educaționale au avut loc pe parcursul anului școlar 2016-2017, cu sprijinul financiar acordat în cadrul proiectului “Fondul pentru Educație în Mediul Rural” implementat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany prin Programul Strategic de Investiție în Mediul Rural pe care Fundația Vodafone România îl derulează în toate județele țării.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!