Deprinderi de viață independentă pentru copii

DECEMBRIE, 2018

Formare

Educație

Specialiști

Ne dorim de la copiii noștri să fie independenți și să profite din plin de oportunitățile pe care viața le scoate în cale. Fiecare experiență își pune amprenta asupra modului în care copilul se raportează la experiențele viitoare.

Specialiștii pun foarte mare accent pe dezvoltarea deprinderilor de viață independentă la copii, un proces complex prin care cei mici sunt ajutați să devină competenți din punt de vedere social, emoționaL, moral, fizic și cognitiv. Pentru mai bine de 100 de copii din trei sate din județul Iași, specialiștii noștri au dezvoltat un astfel de program, urmărind îmbunătățirea tehnicilor de comunicare și de rezolvare a conflictelor, dezvoltarea abilităților de îngrijire personală, a deprinderilor de bază și mai ales dezvoltarea de abilităților de viață socială. Pe de altă parte, programul constituie o formă de atragere a copiilor la școală, fiind vizați copii cu risc de abandon școlar.

În cadrul programului sunt abordate noțiuni de igienă personală, necesare unei vieți sănătoase, concepte legate de valori personale, construcția unei imagini de sine pozitive, noțiuni de relaționare socială, aspect legate de gândire, abilități practice, abilități legate de pregătirea pentru un loc de muncă, abilități de gestionare a banilor.

Proiectul “Educația – o responsabilitate a tuturor” este derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany și cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Își propune să diminueze rata părăsirii școlare timpurii și să stimuleze integrarea în mediul școlar a copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, prin activități dedicate copiilor, părinților acestora, cadrelor didactice și a comunității, în ansamblu.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Ți-a plăcut articolul nostru?
Abonează-te la newsletter!